Verlichting

Verlichting

 Licht is wezenlijk voor ons welbevinden. Overdag vult de natuur deze behoefte in, bij het vallen van de avond zijn wij aangewezen op kunstlicht. Een afgewogen dosering licht in en om ons huis schept een persoonlijke sfeer, waarin functionaliteit en geborgenheid elkaar vinden. Een verlichtingsplan mag u dan ook niet te licht opvatten. Bij Spannende Plafonds verstaat men de kunst om met licht te spelen.

Licht mag gezien worden

Licht moet niet alleen functioneel zijn en sfeer scheppen, maar mag ook gezien worden. Zeker als het gaat om de uitgebreide collectie designverlichting die Spannende Plafonds voor elke ruimte in huis biedt.   Het verlichtingsplan is daarbij een leidraad, maar de invulling hiervan heel persoonlijk. Die persoonlijkheid krijgt alle ruimte binnen het brede aanbod. Natuurlijk kunt u op uw zoektocht rekenen op een deskundig advies.

Stralende LED hi-tech

LED is niet meer weg te denken binnen het verlichtingsaanbod. Toepassing van LED schept alle mogelijke sferen: van koel, strak zakelijk tot knusse, huiselijke intimiteit. Om de juiste sfeer te creëren is de juiste toepassing van led noodzakelijk. Hieraan ligt een goed advies ten grondslag. Bij Spannende Plafonds kunt u hierop rekenen. Net zoals de nieuwste ontwikkelingen binnen de LED verlichting. De hoogvolt LED, waarbij de trafo overbodig is, is zo’n noviteit op verlichtings gebied.

Domotica

Het gemak om uw nieuwe verlichting te bedienen met een afstandsbediening of met u mobieltje, Ipad e.d. is ook een van onze vele mogelijkheden. Zelfs uitbreidbaar met camera, alarminstallaties etc. en klaar voor de toekomst (compatibel met Google Home). Dit alles tegen zeer acceptabele prijzen. Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden.

 

Led strip

LED strips praktisch en oneindig toepasbaar! LED strips geven u de mogelijkheid om op subtiele en zeer eenvoudige wijze sfeer te geven aan iedere ruimte. Of het nu gaat om subtiele sfeerverlichting in uw woon- of slaapkamer of juist spectaculaire lichteffecten achter een bar of in een restaurant: met een LED strip kunt u uw fantasie de vrije loop laten. De toepassingen zijn werkelijk ontelbaar en altijd even indrukwekkend.

Goed voor portemonnee

LED strips zijn bovendien goed voor uw portemonnee. Een LED strip heeft een hoge lichtopbrengst, gaat lang mee en is milieuvriendelijk. Omdat LED strips daarnaast energiezuinig zijn is LED verlichting een slimme en kostenbesparende optie.

RGB of RGBW?

RGB staat voor rood, groen en blauw. Dit zijn de kleuren die een RGB kleur LED kan mengen om zo alle andere kleuren (inclusief gemengd wit)  te genereren. RGBW verlichting heeft naast die kleuren LED’s ook nog een extra type LED toegevoegd naast de kleuren LED’s, namelijk een LED die enkel wit licht kan afgeven; Waarom? Om kwalitaitief wit licht te kunnen genereren! Een RGB kleurenled kan namelijk door rood, groen en blauw te mengen wel een illusie van wit licht genereren, maar dit kan erg vermoeiend op de ogen werken. Het wit licht van een RGBW LED strip of lamp is daarentegen “echt” wit met een vol spectrum, waardoor het aangenaam voor de ogen is. Vaak is het wit van RGBW beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen zoals warm, koud of neutraal wit. Dit maakt de LED strip of LED lamp erg compleet: met RGBW kan u dus zowel mooie kleuren maken als aangenaam wit licht gebruiken.

RGBW LEDstrip verlichting

Spannende Plafonds is ook enorm sterk in RGBW LEDstrip verlichting. Doeltreffende, maar ook decoratieve verlichting geven een geweldige uitstraling. Door een juist dosering hiervan ontstaat een evenwichtig lichtbeeld. Spannende Plafonds adviseert, levert en installeert deze “LED-strip” verlichting in elke kleur en de meest uitlopende locaties. Zowel binnen- als buitenverlichting.  RGBW LED  verlichting die beantwoorden aan strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen. Verlichting die opvalt door functionaliteit in alle ‘subtielheid’.